20:00

Skogså IF

Referat: OAFF - Skogså IF

Ohtana/Aapua och Skogså spelar 3-3 (0-1) på Byavallen i Aapua.
Redan i den 5:e minuten tar Skogså ledningen när Alfons Lidberg får bollen ca 25 meter från mål och skickar en överskruvad lobb över en felplacerad Kotten till 0-1. Efter chockstarten repar OAFF mod och är det spelförande laget under stora delar av halvleken dock utan att skapa dom riktigt vassa chanserna. Skogså är hela tiden farliga i sina kontringar men får inte till dom stora lägena utan 0-1 står sig till paus.

Andra halvlek inleds lika illa då Mattias Bergqvist i den 50:e minuten ser att Kotten står långt ute och lobbskjuter bollen över Kotten till 0-2. Kvarten senare är samme Mattias Bergqvist framme och stöter in 0-3 och allt pekar på att Skogså kan vända hemåt med tre poäng. Skogså är också nära ett fjärde mål men då gör Kotten två fina parader. OA gör ändå en sista kraftansträngning och i den 70:e minuten kommer reduceringen när Joel Hiltunen nickar in en hörna av Micke Krekula. I den 75:e minuten kommer årets mål på Byavallen när Danne Mäki fångar upp en Skogså-rensning och får drömträff från ca 30 meter och bollen går stenhårt in i målvaktens vänstra kryss till 2-3. Målet ger OA extra energi och laget jagar en kvittering men Skogså spelar ett starkt försvarsspel och ser ut att hålla undan. I den 90:e minuten driver Jocke Larsson med fart in mot Skogsås straffområde där han blir av med bollen som studsar vidare till Johan Svanlöv som får skottläge och nästa drömmål är ett faktum när bollen borrar sig upp i målisens högra kryss till 3-3. På övertid är sedan Johannes Pekkari nära att sätta segermålet men skottet smiter strax utanför och matchen slutar 3-3.

Sett över hela matchen är resultatet rättvist även om OAFF är det lag som skall vara nest nöjd med poängen med tanke på matchutvecklingen. OAFF gör en makalös vändning när allt såg nattsvart ut. Plussen går till Martin Kangas och Micke Krekula i försvaret. Danne Mäki slet kopiöst på mittfältet och kryddade kvällen med sitt livs vackraste mål, Joel Hiltunen var den som oroade Skogså-försvaret mest och Jocke Larsson gör ett bra inhopp. Skogså hade topparna i Niklas Väppling och Abdirahman Said i försvaret samt tvåmålsskytten Mattias Bergqvist.
Domaren Truls Nyberg gör en kanonmatch och var i det närmaste prickfri.

Laget: Kotten - Rickard SD, Martin Kangas, anders P, Micke K - John K, Johan S, Danne M, Joel H - Asam Z, Johannes P. Avb: Joakim L